Go Back
Jødekager - Opskrift på lækre sprøde jødekager

Jødekager

Opskrift på de lækreste sprøde jødekager
Denne opskrift giver ca. 60 stk
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 150 g

    smør, stuetemperatur

  • 100 g

    sukker

  • 250 g

    hvedemel

  • 1

    stort æg

  • 1/2 tsk

    hjortetaksalt

  • 1

    æg, sammenpisket - til pensling

  • Mander, finthakkede

  • Kanelsukker

Sådan gør du

  • Bland mel, hjortetaksalt, smør og sukker i en skål.
  • Tilsæt ægget og rør dejen til en ensartet masse.
  • Læg dejen i en tæt lukket pose, og lad den hvile på køl i minimum en time.
  • Del dejen i 3-4 lige store stykker og rul hvert stykke ud i en smule mel, til en tykkelse på ca. 1 1/2 mm.
  • Stik jødekagerne ud med en diameter på ca. 5 cm. og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Pensl med sammenpisket æg og drys først med kanelsukker og derefter finthakkede mandler.
  • Bag jødekagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 8 min.
  • Lad dem blive helt kolde inden de lægges i en lufttæt beholder.