Go Back
+ servings
Kødboller i indisk karry - Opskrift på kødboller i indisk karry

Kødboller i indisk karry

Opskrift på en lækker spicy indisk karry med kødboller.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kødboller

  • 600 g

    hakket oksekød, lam eller kylling (bland gerne okse og lam)

  • 1

    stort løg, finthakket

  • 1

    gulerod, fintrevet

  • 1

    hvidløg, fintrevet

  • 1 store håndfuld

    persille, finthakket

  • 1/2 dl

    rasp

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    hvedemel - til at rulle kødbollerne i

  • Salt og peber

  • Olie til stegning

Karry sauce

  • 1

    løg, fint hakket

  • 4 fed

    hvidløg, finthakket

  • 2

    forårsløg, fint snittet + toppene til at vende i lige inden servering

  • 1 spsk fintrevet ingefær, - eller 1 tsk tørret
  • 1 spsk god indisk karry, - vi har brugt en sydinindisk curry fra Mammasutha. Tilsæt evt. mere hvis retten ønskes mere spicy
  • 1/2 spsk

    gurkemeje

  • 1 tsk

    sukker

  • 1 dl

    tomat passata eller hakkede tomater

  • 6 dl

    bouillon, okse eller grøntsags

  • 1 1/2 dl

    kokosmælk, svarende til en lille dåse

  • 2 1/2 dl

    piskefløde

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 spsk

    maizena + lidt vand

  • Olie

Derudover

  • Ris, - kogt som anvist på pakken

  • Finthakket persille

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør ingredienserne sammen til kødbollerne og lad farsen hvile i 10 min. Tilføj evt. yderligere rasp eller en smule mælk hvis farsen er for lind/tør, - du skal kunne forme dem i hånden.
  • Form kødbollerne og vend dem i hvedemel.
  • Var lidt olie på en pande, og steg kødbollerne ved svag varme. De skal kun lige tage farve, - ikke få skorpe eller blive gennemstegt. Læg dem til side til saucen er klar.

Karry sauce

  • På samme pande steges løg, hvidløg og forårsløg til løgene er klare, - giv dem evt. lidt ekstra olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt karry, gurkemeje og ingefær og steg videre et par minutter.
  • Tilsæt tomat og bouillon og lad saucen simre i ca. 10 min.
  • Tilsæt citronsaft, sukker, kokosmælk og piskefløde og lad saucen simre videre i 15 min.
  • Læg kødbollerne ved og lad dem småkoge i saucen i 20 min. så de bliver færdig tilberedt og giver smag til retten.
  • Hæld maizena blandingen over og kog igennem til saucen tykner.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. mere sukker eller citron hvis retten mangler sødme/syre.
  • Server retten med kogte ris og friskhakket persille.