fersk sværd af svinekam (Lav evt. flere ad gange, de ryger hurtigt)
Salt
Sådan gør du
Bring stykket af svær i kog i en stor gryde med rigeligt godt saltet vand, og lad dem koge i 20 min.
Læg stykket af svær på en bageplade beklædt med bagepapir og krydr med salt. Placer et stykke bagepapir ovenpå sværen og læg endnu en bageplade ovenpå, så sværen ligger i spænd og ikke kan "krølle" under tilberedning. Læg evt lidt vægt i en øverste bageplade, - pizzasten eller lignende.
Bag sværen i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 min.
Fjern den øverste bageplade samt bagepapiret og bag sværen videre i ca. 30-40 min., - tiden afhænger af sværens tykkelse. Giv dem evt. lidt grill, men hold øje så de ikke bliver brændte.
Tag sværen ud og lad dem køle af, - server som snacks eller opbevar dem på køl i en lufttæt beholder til de skal serveres.
Video
Noter
Servere sværene som snacks, drys evt. med lidt hindbær støv, det giver et lækkert modspil til det fede svær.