Go Back
+ servings
Risotto med svampe - Opskrift på svamperisotto med spinat

Risotto med svampe og spinat

Opskrift på den lækreste risotto med svampe og spinat
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 400 g

    risotto ris, skyllet grundigt

  • 4

    skalotteløg, finthakkede

  • 180 g

    parmesan, revet

  • 400 g

    frisk svampemix, skåret i mindre stykker

  • 9 dl

    grøntsags eller kylling boullion

  • 4 dl

    noilly prat eller tør hvidvin

  • 1/2 dl

    god olivenolie

  • 150 g

    frisk baby spinat

  • Salt og hvid peber

  • Revet parmesan og hakket purløg til topping.

Sådan gør du

  • Varm olien op i en gryde og steg svampene godt af, ca. 10 min.. Tag derefter svampene op og læg dem til side på lidt køkkenrulle.
  • Steg løgene klare i resten af olien som svampene stegte i, og tilsæt derefter de skyllede risotto ris og lad også dem stege klare, ca 3-5 min. ved middel varme.
  • Hæld noilly prat over og lad den reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion lidt ad gangen, og kog risottoen ved middel varme til risene er al dante, ca. 2o min., - tilføj boullion undervejs så resultatet er cremet og lækkert.
  • Rør den revene parmesan i risottoen og halvdelen af de stegte svampe.
  • Vend derefter den friske spinat i, og rør til den falder sammen.
  • Pynt med finthakket purløg, revet parmesan og stegte svampe.