Go Back
+ servings
Lammeragout - Opskrift på den bedste lamme bolognese / kødsauce

Lamme ragout alla bolognese

Opskrift på den bedste lamme ragout alla bolognese
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 600 g

    hakket lammekød

  • 2

    store løg, finthakket

  • 3 stængler

    bladselleri, finthakket

  • 3 fed

    hvidløg, finthakket eller revet

  • 1

    dåser hakkede tomater eller tomat passata

  • 2 dl

    hvidvin

  • 2 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1 tsk

    timian

  • 1 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    sukker

  • Evt. lidt flydende boullion hvis ikke ragouten simrer længe nok

  • Olivenolie

  • Salt og peber

  • 400 g

    pasta

  • Parmesan, revet til toppen

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg og selleri af ved middel varme, til løgene er blanke.
  • Fordel lammekødet i gryden og brun det godt af.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og krydderier og lade det stege med et par minutter.
  • Hæld hvidvinen over og lad den koge ind i små 5 min., hvorefter de hakkede tomater tilsættes og retten skal have lov at stå og simre i et par 1 1/2 - 2 timer. Har man kun 30 min. er det også fint, - retten bliver blot mere intens og kraftig jo længere den står. Tilsæt evt. lidt boullion hvis den kun kan simre i en halv time, og den mangler smag.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente og vend lamme ragouten heri. Anret på en tallerken og top med revet parmesan.

Noter

Talleken fra Ken Storkøkken