Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Lad det varme igennem et par minutter.
Pisk mælken i, lidt ad gangen, og lad saucen koge godt op. Pisk grundigt så den ikke brænder på.
Tilsæt revet parmesan og muskatnød, og lad saucen simre ved middel varme i 5 minutters tid, - pisk jævnligt så den ikke brænder påSmag til med salt og peber.
Lasagne al pesto
Overhæld haricots verts og kartoffel stykker med kogende vand. Krydr med salt og lad dem trække i 5-6 minutter. Dræn dem derefter for væde.
Klip eller skær lasagnepladerne til, så de passer til fadet.
Smør et ovnfast fad med lidt smør eller olie.
Fordel en smule kartoffel, haricots verts, bechamel og pesto i bunden, og læg et lag pasta ovenpå.
Fortsæt med de næste lag, samme fremgangsmåde, – til du ikke har mere tilbage.Brug kun lidt ad gangen, og prøv at få 5-6 lag pasta, – så får lasagnen en god højde.Imellem 1-2 lag krydres også med friskkværnet peber, og drysses med en smule pinjekerner.
Slut toppen af lasagnen af med resten af fyldet, - kartoffel, haricots verts, bechamel, smuldret mozzarella og lidt pinjekerner.
Bag lasagnen i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig ovn, i ca. 40-45 min. Lad lasagnen hvile i 10-15 min. inden den skæres ud og serveres.
Drys med persille eller hakket basilikum og lidt friskkværnet peber inden servering.