10cm4 anretningsring på ca. 10 cm i diameter, eller genbrug den ene til alle 4 anretninger
Sådan gør du
Marinade
Bland soya med hvidløg, ingefær samt saft og fintrevet skal af 1/2 lime.
Rist sesamfrøene på en tør pande til de tager farve og afgiver aroma, og hæld dem ned i soyasaucen. Rør godt rundt. Smag til om den skal have mere limeskal og saft.
Smag til om der skal tilsættes mere lime saft og/eller skal, og lad marinaden trække til den skal serveres.
Tuntatar
Skær eventuelle sener mv. af tunen, så du har et helt reelt stykke kød og skær derefter tunen i mindre tern på ca. 1 x 1 cm.
Befri avocadoerne fra sten og skræl, og skær dem i mindre tern som tunen. Dryp med citronsaft og vend det godt sammen.
Anbring avocado ternene i bunden af anretningsringen, og pres dem let sammen.
Kom den rå tun ovenpå avocadoen, og pres den let, så den bliver så fast at du kan fjerne ringen.
Pynt med lidt sprødsalat, krydderurter eller lignende og evt. syltede sennepsfrø hvis du har det stående i køleskabet.
Hæld lidt af marinaden ud på tallerkenen og server.