Opskrift på luftigt og lækker focaccia brød med rosmarin og tomater.
Denne opskrift giver 2 lækre brød.
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 2 timertimer
Forfatter Dianna
Ingredienser
450g
manitoba (eller anden mel med højt gluten indhold)
400g
Type 00 mel (eller hvedemel)
8dl
koldt vand
30g
gær
30g
salt
1dl
oliven olie
6strikeFrisk rosmarin
10
cherry tomater
Ekstra oliven olie
Evt. lidt flagesalt til toppen
Sådan gør du
Rør vand, olie, salt og gær sammen med et piskeris.
Tilsæt mel lidt ad gangen og lad dejen røre godt på en røremaskine.
Du vil opleve blandingen som forholdsvis tynd, men fortvivl ej, - lad dejen rør til den slipper skålen. Det kan sagtens tage op til 20 min., - afhængig af røremaskinens styrke.
Lad dejen hæve et lunt sted i en skål beklædt med husholdningsfilm og et klæde i ca. 1 time (har du ikke så meget tid, kan du tilsætte 10 g ekstra gær og lade den hæve i 30 min.
Smør en bradepande / 2 aluminiums bakker grundigt med oliven olie.
Fordel dejen så den fylder hele bunden i formen/formene.
Lad dejen hæve i yderligere en time med et klæde over. Tænd i mellemtiden ovnen på 220 grader så den er god varm til brødene skal bages.
Lav fordybninger i dejen med fingrene og pensel med et godt lag oliven olie.
Mas rosmarin kvistene let ned i dejen samt tomaterne med skærefladen opad. Drys evt. med lidt flagesalt.
Bag brødet i ca. 20 min., brug evt. et termometer og sikre dig at brødet rammer ca. 98-99 grader.
Tag brødet ud af formene og lad køle af på en rist.