Go Back
+ servings
Opskrift på Sprøde risfrikadeller med grøntsager

Sprøde risfrikadeller med grøntsager

Opskrift på de lækreste sprøde risfrikadeller med grøntsager og krydderier
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 300 g

    kogte ris, - gerne jasminris, de er godt klistrede og har en skøn smag, men alle slags kan bruges

  • 1

    løg, skåret i kvarte

  • 1

    stor gulerod, skrællet

  • 1/2

    squash, skåret i store tern

  • 1 fed

    hvidløg

  • 1

    æg

  • 1 1/2 dl

    havregryn

  • 3 spsk

    hvedemel (juster konsistensen, farsen må ikke være for våd)

  • 1 håndfuld

    finthakket persille

  • 1 tsk

    stødt spidskommen

  • 1 tsk

    stødt koriander

  • Salt, ca. 1 tsk

  • Friskkværnet peber

  • Raps olie

Sådan gør du

  • Blend løg, hvidløg, gulerødder og squash til en ensartet masse og vender den derefter godt sammen med risene.
  • Tilsæt havregryn, hakket persille, æg og krydderier og krydr med salt og peber.
  • Bland hvedemel i lidt ad gange, farsen skal være klistret med ikke for våd.
  • Varm en god sjat rapsolie op på en pande.
  • Form risfrikadellerne ved hjælp af en ske og håndfladen, placer dem på den varme pande og mas dem let flade.
  • Steg risfrikadellerne til de er sprøde og gyldne på begge sider.