Go Back
+ servings
Oksemørbrad - Opskrift med bagte rødbeder og syltede løg

Oksemørbrad med bagte rødbeder og syltede løg

Opskrift på bøffer af oksemørbrad med bagte rødbeder.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 4 bøffer af oksemørbrad - ca. 150 g pr. stk
  • 1,2 kg rødbeder, - skrællet og skåret i både
  • 1 dl

    olie

  • 1 tsk

    timian, tørret

  • 1/2 tsk

    rosmarin, tørret

  • 1 tsk

    honning

  • Salt og peber

  • Olie

Sauce

  • 25 g

    smør

  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 2 dl

    rødvin

  • 1/2 l

    kraftig okseboullion

  • 1 spsk

    god balsamico

  • 1 spsk

    maizena blandet i en smule vand

  • Salt og peber

  • Syltede rødløg, - find her opskriften på syltede rødløg

  • Grønt til toppen

Sådan gør du

Bagte rødbeder

  • Bland olien med timian, rosmarin og honning og krydr med salt og peber.
  • Vend rødbederne i marinaden og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i 30-40 min. ved 200 grader. Vend dem undervejs.

Bøfferne

  • Krydr bøfferne med salt og peber, og lad dem trække i 10-15 min.
  • Steg bøfferne i en smule olie på en brand varm pande i ca. 5 min. på hver side, og lad dem derefter trække færdigt. Brug evt. et stegetermometer, de skal stege til de når en kernetemperatur på 55-56 grader, - lad dem derefter trække i ca. 10 min.

Saucen

  • Smelt smørret og steg løgene klare heri.
  • Hæld rødvinen og balsamico over og lad den reducere til det halve.
  • Tilsæt boullion og lad saucen koge ind i små 20-30 min.
  • Jævn saucen med maizena, kog op og smag til med salt og peber.
  • Server bøffen med bagte rødbeder, syltede rødløg og sauce.