Go Back
+ servings
Pasta med jomfruhummer - Opskrift på skøn pasta med skaldyr

Pasta med jomfruhummer, hvidvin og urter

Opskrift på den lækreste pasta med jomfruhummer, urter og hvidvin.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Pasta

  • 400 g pasta
  • 100 g

    smør

  • 8 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1

    chili, finthakket (uden kerner)

  • 1

    citron, fintrevet skal heraf

  • 2 dl

    hvidvin

  • 2 dl

    grøntsags boullion

  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, finthakket

  • Salt og peber, - gerne citronpeber

  • Fintrevet parmesan og bredbladet timian til toppen

Jomfruhummer

  • 1 1/2 kg jomfruhummer, - det gør intet hvis de er små
  • 1 1/2 dl

    god olivenolie

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • 1/2

    rød chili, finthakket (evt. uden kerner hvis den i forvejen er meget stærk)

  • 5 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1/2

    citron, saft og fintrevet skal heraf

  • Salt og peber

Sådan gør du

Jomfruhummer

  • Bland ingredienserne til marinaden og smag til med salt og peber.
  • Læg et snit langs "maven" på jomfruhummerne, uden at skære den igennem, og fjern tarmen med en pincet. Er man ligeglad med denne lader man den blot sidde.
  • Læg jomfruhummerne i et fad og overhæld med marinaden, - lad dem trække i 20 min.
  • Grill jomfruhummerne direkte på grillen i ca. 5-7 min., - vend dem undervejs. Grilles de på en stegeflade kan marinaden fint hældes med over, men grilles de på rist skal denne undlades da der ellers går ild i olien.
  • Server de varme jomfruhummer med en lækker hvidvins pasta eller friske flutes og dressing.

Pasta

  • Smelt smørret i en gryde ved middel varme og svits hvidløg og chili af et par minutter.
  • Tilsæt citronskal, halvdelen af persillen og hvidvinen, og kog igennem ved jævn høj varme i 10 min.
  • Tilsæt grøntsagsboullion og kog videre i 10 min. Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente, hæld vandet fra og vend den straks sammen med saucen samt den sidste halvdel af persillen.
  • Server pastaen toppet med fintrevet parmesan timian kviste og en skål lækre grillet jomfruhummer.