Opskrift på pizzasnurrer med pepperoni og mozzarella.Denne portion giver 12-14 stk.
Ret Brød, Frokost, Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 3 timertimer
Servings 12Personer
Author Dianna
Ingredienser
Dejen
25g
gær
2dl
lunken danskvand eller vand
1
æg
50g
blødt smør
150g
grahamsmel
250g
hvedemel
1spsk
sukker
1tsk
salt
Lidt olie
1
sammenpisket æg til pensling
Derudover
1dl
pizzasauce
150g
revet mozzarella
80g
pepperoni, grofthakket
Sådan gør du
Opløs gæren i det lunkne vand, og tilsæt æg og sukker, - rør det let sammen.
Rør derefter melet i lidt ad gange sammen med saltet, til alt melet er brugt og æltet ind i dejen.
Tilsæt smørret i små klumper, og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - det tager ca. 5-8 min. ved god høj hastighed.
Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud af skålen og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
Beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.
Tag dejen ud, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen ud i et rektangel på ca. 50x40 cm.
Smør halvdelen af dejen med pizzasauce, og top med revet mozzarella og pepperoni.
Fold dejen på midten så fyldet bliver dækket til,, - mas det let sammen.
Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden.
Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene, og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
Placer snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i ca. 30 min. under et klæde.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig oven, i ca. 12-14 min. Jeg bager altid én plade ad gangen i almindelig ovn, - du kan også bage 2 plader ad gangen ved varmluft 180 grader.
Lad dem køle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder eller pose.