Opskrift på pasta med lækker fyldig grøntsags bolognese - Vegetarisk bolognese.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Nem pasta, Vegetar, Vegetar pasta
Samlet tid 50 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 589kcal
Ingredienser
1stort løg, finthakket
200gbrune champignon
1aubergine
1squash
2gulerødder
2stilkebladselleri
4fedhvidløg, revet eller presset
50gsoltørrede tomater, finthakket
4spsktomatkoncentrat
1tskbasilikum
1tskoregano
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
1dshakkede tomater
5dlgrøntsagsbouillon
100grøde linser, skyllet
6stilkefrisk basilikum
400gpasta
Olie
Salt og friskkværnet peber
Derudover
Parmesan
Persille
Sådan gør du
Blend svampene fint, og skær aubergine, squash, gulerødder og bladselleri i bitte små tern.
Varm en gryde op med en god sjat olie, og steg løgene til de er klare.
Tilsæt svampe og aubergine, og steg videre til grøntsagerne er brunet godt af og har smidt væden - ca. 5 minutter.
Hæld gulerødder, squash, bladselleri, hvidløg og krydderierne ved, og steg videre i 5 minutters tid.
Varm tomatkoncentraten med et øjeblik, og tilsæt derefter linser, hakkede tomater og bouillon. Lad bolognesen simre under låg i ca. 30 minutter - eller til linser og grøntsagerne er møre.
Fjern låget, smag til med salt og friskkværnet peber - og lad bolognese koge yderligere ind, imens din pasta tilberedes al dente.
Vend pastaen med bolognesen, eller server den på toppen - og drys evt. med revet parmesan og hakket persille.