Opskrift på nem og hurtig pasta med citron, ricotta og parmesan.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Nem pasta, Vegetar, Vegetar pasta
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 647kcal
Ingredienser
500gpasta, gerne rigatoni
2skalotteløg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
250gricotta
50gparmesan, fintrevet
2citroner, fintrevet skal og saft
2dlpastavand
Salt og friskkværnet peber
Olivenolie
Sådan gør du
Sæt en gryde over med rigeligt saltet vand, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
Imens varmes en pande op, og løgene steges klare.
Tilsæt derefter hvidløg, og steg det med i et par minutter - krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld imens ricotta, parmesan, citronskal- og saft i en skål. Start evt. med saften af en enkelt citron hvis de er meget juicy, og juster senere med mere citron når retten er samlet.
Når pastaen er ved at være al dente, hældes 2 deciliter pastavand i skålen med ricotta, og dette piskes godt sammen. Gem det andet pastavand, måske du får brug for mere.
Hæld pastaen på panden sammen med ricotta cremen og vend det hele godt sammen. Juster evt. konsistensen med mere pastavand - saucen skal være blød og cremet.
Smag til med mere citronsaft, salt og friskkværnet peber og server.