Opskrift på den lækreste panzanella pastasalat - Inspireret af den italienske brødsalat.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Italiensk
Nøgleord Grill tilbehør, Pastasalat
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 591kcal
Ingredienser
200gpasta (ukogt vægt)
350gcherrytomater, halveret
1skalotteløg, skåret i strimler
150gmini mozzarella
9stilkefrisk basilikum, bladene heraf
Vinaigrette
1/2dlolivenolie
2spskrødvinseddike (eller hvidvinseddike)
1spskhonning
1tskdijonsennep
1fedhvidløg, revet eller presset
Salt og friskkværnet peber
Croutoner
150gfranskbrød, flute eller lignende
Olie
Salt og evt. krydderier
Sådan gør du
Croutoner
Skær brødet i grove stykker og vend dem med en smule olie, salt og evt. hvidløgspulver og tørret persille.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 18 minutter.Lad dem køle af.
Pastasalaten
Kog pastaen som beskrevet på pakken og skyl det derefter i rigeligt koldt vand.
Bland imens ingredienserne til vinaigretten og smag til med salt og friskkværnet peber. Rør det godt sammen.
Hæld den kolde pasta, tomater, skalotteløg, drænet mozzarella, basilikumblade og croutoner i en stor skål. Hæld vinaigretten over og bland det godt sammen.
Smag salaten til med mere salt og friskkværnet peber, og tilsæt evt. en smule chiliflager hvis du ønsker den let spicy.
Skal salaten forberedes vil jeg anbefale at vente med at vende croutonerne i, til lige inden servering.