Opskrift på mørbradbøffer i cremet og krydret tomatsauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Mørbrad af gris, Mørbradbøffer
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 426kcal
Ingredienser
Mørbradbøffer
1svinemørbrad
1dlhvedemel
1tskpaprika
Salt og friskkværnet peber
Smør og olie til stegning
Sauce
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
250gtomater, skåret i skiver
2spsktomatkoncentrat
1dlhvidvin
1dspolpa eller hakkede tomater
1tskbasilikum
1/2tskoregano
1/2tskrosmarin
1/2tsktimian
chiliflager - smag til
1dlfløde
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Ris, pasta, mos eller kartofler
Sådan gør du
Rens mørbraden fri for sener og skær den i skiver på ca. 2 centimeter i tykkelsen. Bank dem let flade og vend dem i mel blandet med paprika og krydret med salt og friskkværnet peber.
Smelt en klat smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne 2-3 minutter på hver side. Læg dem til side på en tallerken.
På samme tallerken steges løg og hvidløg til løgene er klare. Tilsæt evt. lidt olie hvis der behov for det - og fjern pandesmulder hvis det er brændt på.
Tilsæt friske tomater, krydderier og en smule chiliflager og steg det et par minutter - og tilsæt derefter tomatkoncentrat og rør det godt sammen.
Hæld hvidvinen over og lad den koge let ind inden de hakkede tomater tilsættes. Lad saucen simre ved middel varm i 5-10 minutter eller til saucen tykner en smule.
Rør fløden i saucen og smag til med salt og friskkværnet peber.
Læg mørbradbøfferne tilbage i saucen og varm dem med et par minutter inden retten serveres. Drys evt. med persille inden servering.