Nem opskrift på mini croissanter af butterdej.Denne opskrift giver ca. 10-12 stk.
Ret Appetizer, Brød, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Appetizer, Croissant, Hapser, Snack
Samlet tid 25 minutterminutter
Servings 12stk
Calories 126kcal
Ingredienser
1rullebutterdej
Sammenpisket æg til pensling
Evt. sesam
Sådan gør du
Fold butterdejen ud på køkkenbordet, og skær den i aflange trekanter på den smalle led. Det brede stykke på hver croissant skal være på 5-6 centimeter.Se videoen over opskriften.
Rul herefter trekanterne til croissanter - fra den bredde led ned til den smalle spidse.
Placer croissanterne på en bageplade med lukningen nedad, og pensl dem med sammenpisket æg.Drys evt. med sesam.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15-20 minutter - eller til de er gyldne.
Lad dem køle af på en rist inden de fyldes som ønsket - eller pakkes i en luftet pose.