Opskrift på cremet pasta med soltørrede tomater, fløde og tigerrejer.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Cremet pasta, Nem aftensmad
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 910kcal
Ingredienser
600gtigerrejer eller vannamei rejer, rå
4-500gpasta
25gsmør
1løg, finthakket
4fedhvidløg, finthakket
140gsoltørrede tomater, skåret i tern
2spsktomatkoncentrat
1 1/2dlhvidvin
2 1/2dlfløde
80gparmesan, fintrevet
8stilkefriskbasilikum, bladene heraf
Olie fra de soltørrede tomater
Salt og friskkværnet peber
Evt. chiliflager
Pastavand
Sådan gør du
Pil og rens rejerne fri for skaller, tarm og urenheder. Dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
Varm en pande op med en god sjat olie fra de soltørrede tomater, og steg rejerne i 1-2 minutter på hver side. Krydr med salt, friskkværnet peber og evt. chiliflager.Læg rejerne til side på en tallerken.
Bring samtidig en stor gryde over med saltet vand i kog, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
På samme pande som rejerne stegte smeltes smørret, og løg, hvidløg og soltørrede tomater steges til løgene er klare.
Rør tomatkoncentraten i og tilsæt derefter hvidvinen og lad den koge let ind.
Tilsæt fløden og varm igennem, og rør derefter parmesan i saucen til den smelter.
Juster konsistensen med pastavand og vend til sidst basilikumblade, den drænede pasta og rejerne i saucen. Lad retten samle sig et par minutter, og smag derefter saucen til med salt og friskkværnet peber, og juster evt. konsistensen med mere pastavand.