Opskrift på stegt spidskålssalat med asiatisk marinade, edamame og peanuts.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Asien
Nøgleord Asiatisk salat, Lun salat, Salat med spidskål
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 222kcal
Ingredienser
1spidskål, snittet
150ggulerødder i tynde stave - gerne julienne
150gsukkerærter, snittet
150gedamamebønner, bælget vægt
Lidt olie - evt. sesamolie
Marinade
3spskhoisin - eller oystersauce
2-3spsksoya
1lille fed hvidløg, revet
2spskingefær, revet
1/2-1lime, saften heraf
1tsksesamolie
Derudover
7stilkebasilikum, bladene heraf
2forårsløg, snittet
1håndfuldpeanuts, grofthakket
Sådan gør du
Bland ingredienserne til marinaden og smag til med friskpresset limesaft.Start evt. med 2 spiseksefulde soya, alt efter type kan de godt være ret salte.
Varm en pande op med en smule olie, og lyn steg spidskål, gulerødder og sukkerærter i 2-3 minutter.
Vend et par spiseskefulde af marinaden med grøntsagerne på panden.
Hæld de stegte grøntsager på et serverings fad og top med edamamebønner, frisk basilikum, forårsløg og hakkede peanuts.
Fordel det sidste marinade over toppen og server straks.