Opskrift på lækker cremet svampesauce med stegt kylling og ovnbagte kartofler.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Panderet, Svampe
Samlet tid 1 timetime10 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 687kcal
Ingredienser
650gsmå kartofler, halveret
1tsktimian
150gbacon, i tern
600gkyllingebryst, evt. i halve stykker
50gsmør
400gsvampe, i skiver eller kvarte
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
1porre, i ringe
1 1/2tskdijon
2spskhvedemel
3 1/2dlvand
1bouillonterning, kylling
2dlfløde
1/2-1tskrødvinseddike
Kulør
Paprika
Salt og friskkværnet peber
Olie
Persille og frisk timian til pynt
Sådan gør du
Vend kartoflerne med lidt olie, timian, salt og friskkværnet peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader, almindelig varme, i cirka. 50 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
Varm en pande op, og steg baconen gylden i lidt olie. Læg det til side på en tallerken.
På samme pande steges kyllingen til den er gylden og gemmemstegt. Tilsæt mere olie hvis der er behov for det, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber.Læg kyllingen til side og dæk den til med staniol.
Smelt smørret på samme pande, og steg svampene ved god høj varme til de har smidt væden. Tag evt. lidt til side til toppen.
Skru ned til middel varme og tilsæt løg, hvidløg og porre, og steg til løgene er klare. Rør sennepen i til sidst.
Drys melet over og rør det sammen, og rør derefter vand, bouillon og fløden i. Hæld også baconen tilbage på panden, og lad saucen simre videre imens kartoflerne bager færdigt i ovnen.
Juster farven med kulør, og smag saucen til med rødvinseddike, salt og friskkværnet peber.
Vend halvdelen af de stegte kartofler i saucen, og læg også kyllingen godt ned i saucen. Læg de sidste stegte kartofler på toppen, evt. lidt stegte svampe og drys med friskkværnet peber, hakket persille og frisk timian.