Opskrift på klassisk kogt hamburgerryg serveres med nye kartofler, grønt og flødestuvet spinat.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Samlet tid 1 timetime30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Kogt hamburgerryg
1hamburgerryg på ca. 1 kg
2laurbærblade
15peberkorn
Evt. blandet grønt til kogning
Flødestuvet spinat
700gfrisk spinat - eller 400 g fra frost
2små skalotteløg, fintsnittet
1fedhvidløg, revet eller presset
4dlpiskefløde
30gsmør
Revet muskatnød
Salt og peber
Evt. en smule maizena blandet op i lidt vand
Tilbehør
800gkartofler
4gulerødder
6stilkeasparges broccoli
Sådan gør du
Kogt hamburgerryg
Fjern nettet fra hamburgerryggen og læg den i en gryde.
Overhæld den med vand så den kun lige er dækket, tilsæt peberkorn, laurbærblade og evt. lidt blandet grønt for at give lidt smag til stegen. Jeg har brugt lidt bladselleri, gulerod, løg og persille - brug hvad du har.
Bring stegen i kog, skru ned til svag varme, læg låg på og lad den småkoge i ca. 35 minutter.*Bruger du stegetermometer kan du tjekke temperaturen på stegen, - den skal være på ca. 60 grader når du slukker for blusset.
Når stegen har kogt slukker du for blusset, og lader den hvile i vandet i ca. 30 minutter.*Du kan evt. tjekke temperaturen med et stegetermometer - den skal have en kernetemperatur på ca. 75 grader når den serveres.
Skær stegen ud kort inden servering.
Tilbehør
Skræl gulerødderne og rens dine asparges broccoli.
Rens kartoflerne fri for urenheder. Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og spiser dem også gerne med skræl. Du kan også pille dem efter kogning eller skrælle dem inden, – det er op til dig.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og løvstikke, persille eller lignende, – og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg.
Sluk for blusset, tilsæt gulerødderne, og lad kartoflerne, og gulerødderne, trække færdigt i vandet, under låg, i ca 15 min. Læg dine asparges broccoli ved så de trækker med i ca. 5-8 minutter, – de skal have masser af bid.Ved at tilberede dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer naturligvis an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
Stuvet spinat
Smelt smørret i en stor pande og steg løg og hvidløg af i et par minutter.
Tilsæt spinaten af et par omgange, og lad den falde sammen - det går hurtigt hvis du hele tiden vender det.*Bruger du spinat fra frost skal denne tøs op, og du skal forsigtigt presse væden ud af den.
Krydr spinaten med salt og peber, og evt. et drys revet muskatnød og hæld fløden over.
Lad saucen småkoge i små 10 minutter, - rør jævnligt i den.
Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. en smule maizena rørt op med vand, hvis du ønsker saucen tykkere.Server straks.