Go Back
Email Link
Udskriv
Opskriftsbillede
Ernæringsetiket
–
+
portioner
Smaller
Normal
Larger
Print
Kartoffelsuppe med squash
Opskrift på nem og lækker kartoffel-squashsuppe - cremet og kalorielet.
Ret
Hovedret
Køkken
Dansk
Nøgleord
Cremet suppe, Suppe
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Calories
312
kcal
Ingredienser
2
løg, grofthakket
3
fed
hvidløg, grofthakket
400
g
squash, skåret i tern
1,2
kg
kartofler, skrællet og skåret i tern
1
l
kyllingebouillon
1
dl
madlavningsfløde eller fløde
1/2
citron, saften heraf
Muskatnød - gerne "frisk" revet
Salt og friskkværnet peber
Olie
Forslag til servering
Creme fraiche
Sprød bacon eller ristede kikærter
Frisk timian
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en gryde, og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt squash og steg det med et par minutter og hæld derefter kartofler og bouillonen ved. Lad det simre, under låg, til begge dele er helt møre.
Blend suppen glat, og tilsæt fløden.
Smag til med salt og friskkværnet peber - revet muskatnød og friskpresset citronsaft.
Server suppen med f.eks. creme fraiche, sprød bacon og frisk timian.
Nutrition
Kalorier:
312
kcal
|
Kulhydrater:
63
g
|
Protein:
11
g
|
Fedt:
3
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedt:
0.3
g
|
Enkeltumættet fedt:
1
g
|
Kolesterol:
12
mg
|
Natrium:
995
mg
|
Kalium:
1687
mg
|
Fiber:
9
g
|
Sukker:
9
g
|
A-vitamin:
281
IU
|
C-vitamin:
83
mg
|
Kalcium:
95
mg
|
Jern:
3
mg