Opskrift på den lækreste cremede kartoffelsuppe med porre, bacon, pasta og kylling. En fyldigsuppe lidt a la kartoffel-porresuppe, men hvor konsistenserne bevares.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Cremet suppe, efterårs mad, Suppe
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 621kcal
Ingredienser
150gbacon, skåret i tern
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
2store porre, skåret I ringe (gem lidt af toppene)
2spskhvedemel
500gkartofler, skrællet og skåret i små tern
150gpasta (kogetid over 10 min.)
1,2lvand
3terningerkyllingebouillon
1dlfløde
500gkogte kylling, trevlet
50glageret havarti, fintrevet
5stilkefrisk timian, bladene heraf
1/2citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en stor gryde og steg baconen til den er gylden og let sprød. Læg det til side på en tallerken.
Steg løg, hvidløg og porre i samme gryde til løgne er klare. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Drys melet over og hæld kartoffeltern, pasta, vand og bouillon i gryden, og lad suppen småkoge til pastaen er næsten mør. På dette tidspunkt vil nogle af kartoflerne være kogt let ud - det er med til at jævnesuppen.
Tilsæt fløde og trevlet kylling - de grønne fintsnittede porretoppe og den stegte bacon. Rør det godt sammen, og varm suppen igennem til pastaen er færdig og suppen gennem varm.
Rør til sidst ost og timian i sammen med friskpresset citronsaft og smag til med salt og friskkværnet peber.