Opskrift på nem og lækker "kylling i karry" suppe med kartofler, gulerødder og ærter. Et kæmpe hit hos børn og voksne.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Cremet suppe, Familiemad, Suppe
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 638kcal
Ingredienser
Til kyllingen
1stor fersk kylling
(eller 600 g bryst - læs intro)
10peberkorn
2bouillonterninger, kylling
Grøntsagsrester, f.eks. forårsløg, gulerødder, selleri
Salt
Vand
Suppen
30gsmør
1løg, finthakket
2fedhvidløg, finthakket
2tskkarry
1tskgurkemeje
2spskhvedemel
1,2lbouillon (fra kyllingen)
700gkartofler, skrællet og skåret i tern
350ggulerødder, skåret i tern
300gærter
1 1/2dlfløde
1/2citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Læg kyllingen i en gryde med brystet nedad og dæk den med vand. Tilsæt peberkorn, bouillonterninger, salt, lidt blandede grøntsager og salt.*Brug rester af grøntsager eller hvad du har liggende, – de skal blot være med til at give mere smag til bouillonen.*Bruger du kyllingebryst til opskriften, kan du nøjes med at koge disse i lidt bouillon – de skal have ca. 10 minutter, alt efter størrelse. Her vil jeg anbefale at lave en ny portion bouillon til suppen.
Bring kyllingen i kog, og skum vandet af. Skru ned for blusset, og lad kyllingen simre under låg, ved svag varme i ca. 45 minutter, afhængig af størrelsen.Imens forberedes grøntsagerne til suppen.
Tag kyllingen op og sigt bouillonen fri for grøntsager, peberkorn osv. og mål af, så du har mængden som er angivet i ingredienslisten.Lad kyllingen trække imens suppen forberedes.
Selt smørret i gryden og steg løg og hvidløg til løgene er klare.
Tilsæt karry og gurkemeje og varm det hurtigt igennem og pisk derefter melet i og varm det med et øjeblik.
Tilsæt nu bouillonen lidt ad gangen og pisk det godt sammen til den er fri for klumper.
Hæld kartofler og gulerødderne i bouillonen, og lad det simre, under låg, til de er møre.Imens plukkes kyllingen og kødet deles i mundrette bidder.
Når grøntsagerne er møre tilsættes kylling, ærter og fløde og suppen varmes godt igennem.
Inden servering smages til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.