Opskrift på den lækreste fyldige kålsuppe der varmer helt ind i sjælen. Fyldt med grøntsager, hakket oksekød, bacon og hvide bønner. Mættende og helt igennem vidunderlig.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Bønner, efterårs mad, Suppe
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 555kcal
Ingredienser
150gbacon, i tern
400ghakket oksekød
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
2tskpaprika
1tsktimian
2spskhvedemel
1,2loksebouillon
400gkartofler, skåret i mindre tern
300ggulerødder, skåret i skiver
1porre, skåret i ringe
3stilkebladselleri, snittet
500gspidskål, skåret i grove tern
1dshvide bønner, drænet for væde
1håndfuldpersille, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Varm en sjat olie i en gryde, og steg baconen til den er let sprød og gylden. Læg den til side på en tallerken - lad fedtet blive tilbage i gryden.
Brun kødet godt af i samme gryde og tilsæt derefter løg og hvidløg, og steg til løgene er klare. Drys krydderierne over og krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt melet og varm igennem et øjeblik, og hæld derefter bouillon, kartofler og gulerødder ved. Lad suppen simre, under låg, i cirka 10 minutter.
Rør porre og bladselleri i, og lad suppen simre videre, fortsat under låg, i cirka 5 minutter eller til grøntsagerne er ved at være møre.
Rør spidskålen, bønnerne og baconen i, og varm suppen igennem til kålen er mør, men stadig med en smule bid – fortsat under låg.
Rør til sidst persille i retten og smag til med salt og friskkværnet peber.