Opskrift på nem julens uden ismaskine - Juleis med marcipan, chokolade og kirsebærsauce
Ret Dessert
Køkken Dansk
Nøgleord Is, Is uden ismaskine, Jule opskrifter, Juleis, Nem is
Forb. tid 10 minutterminutter
Tilb. tid 3 timertimer50 minutterminutter
Samlet tid 4 timertimer
Servings 8personer
Calories 584kcal
Ingredienser
150gmarcipan
100gmørk chokolade
1/2lpiskefløde
1dskondenseret mælk á ca. 400 ml
1vaniljestang, kornene heraf
1dlkirsebærsauce
Lidt flormelis
Evt. mandelflager til toppe
Sådan gør du
Skær marcipanen i små tern og hak chokoladen groft.Vend evt. marcipanstykkerne med en smule flormelis - så klistrer de ikke sammen.
Mas vaniljekornene sammen med en smule flormelis og pisk dem sammen med fløden, til en helt blød flødeskum.
Tilsæt kondenseret mælk, og pisk eller rør det godt sammen, og vend derefter marcipan og det meste af chokoladen i iscremen. Pas på ikke at overpiske cremen, den skal være blød og luftig.
Fordel halvdelen af iscremen i en beholder, og hæld halvdelen af kirsebærsaucen på toppen. Swirl det rundt i iscremen med en ske. Om du ønsker med eller uden bær i kirsebærsaucen er op til dig - jeg bruger kun bærrene på toppen.
Fortsæt med næste lag, og top med det sidste kirsebærsauce. Swirl det igen rundt i isen, og drys med det sidste chokolade og evt. en smule mandelflager.