Opskrift på lækker cremet hummus med hvide bønner og soltørrede tomater.
Ret Appetizer, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Bønnedip, Nem hummus med bønner
Samlet tid 15 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 205kcal
Ingredienser
1dshvid bønner - cannellini eller butterbeans
75gsoltørrede tomater i olie
1-2fedhvidløg
3spsktomatkoncentrat
1håndfuldpersille
7stilkebasilikum, bladene heraf
1/2dlolie fra de soltørrede tomater
1/2-1citron, saften heraf
Salt og friskkværnet peber
Koldt vand
Evt. ristede pinjekerner og persille til toppen
Sådan gør du
Hæld bønner, soltørrede tomater, hvidløg, tomatkoncentrat, urter og saften af en halv citron i en minihakker. Hæld olien over, krydr med salt og friskkværnet peber, og blend til du har en ensartet hummus.
Smag til med mere citronsaft, og juster evt. konsistensen med lidt koldt vand, hvis dippen ønskes mere tynd. Blend igen, til din hummus er helt blød og cremet.
Fordel din soltørrettomat hummus på en tallerken, og top evt. med ristede pinjekerner, hakket persille og en smule olie fra de soltørrede tomater.