Opskrift på saftig svinemørbrad i ovn - Svinemørbrad tilberedt ved 100 grader.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Helstet svinemørbrad, Svinemørbrad, Svinemørbrad i ovn
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Calories 379kcal
Ingredienser
1fin stor svinemørbrad
50gsmør
2spskolie
2fedhvidløg, knuste
6kviste timian
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Puds mørbraden fri for sener og urenheder og krydr med salt og friskkværnet peber.
Smelt smørret på en pande sammen med olie, og lad det bruse godt op.
Tilsæt hvidløg og timian, og læg mørbrade på panden. Brun den godt af, ved høj varme - på alle sider. Det må ikke tage meget mere end max 5 minutter i alt.
Læg mørbraden i et ovnfast fad, hæld pandens indhold over, og sæt et stegetermometer i det tykkeste stykke af kødet.
Steg mørbraden færdigt i en forvarmet ovn ved 100 grader, varmluft, i ca. 45 minutter - eller til den når en kernetemperatur på ca. 60-62 grader. Her vil svinemørbrade være flot rosa.Ønskes kødet mere tilberedt kan du lade den stege til 64-65 grader.
Lad kødet trække i ca 10 minutter inden det skæres ud og serveres.