Opskrift på den lækreste hakkebøf med bløde løg og pandesauce.
Samlet tid 45 minutterminutter
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
1kghakket oksekød
1kg
små/mellemstore kartofler, renset for jord
5
store løg, skåret I strimler
2tsk
sukker
100g
smør
3 1/2dl
oksebouillon
1/4piskefløde
2spsk
olivenolie
Kulør
10
peberkorn
Salt og peber
Sådan gør du
Form 4 lige store bøffer ud af kødet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på spækbrættet i 10-15 minutter.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med godt saltet vand tilsat peberkorn, og lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min.
Sluk derefter for varmen og lad dem trække færdigt i vandet under låg, - på den måde får du en lækker fast kartoffel, - ca. 20 min. (kommer dog an på størrelsen, - mærke efter med en kødnål).
Hæld vandet fra 5 min. inden de skal serveres.
Smelt 60 g smør i en lille gryde og tilsæt løg, - lad dem brune af ved middel varme.
Når løgene er ved at være gyldne tilsættes 2 tsk sukker og løgene brunes færdige.
Varm lidt olivenolie op på en pande og tilsæt 40 g smør, og steg hakkebøfferne til de er tilberedt efter ønske. Vi kan godt lide de er flotte rosa herhjemme, men det er virkelig smag og behag, - så brug evt. et stegetermometer og tjek temperaturen. Lad bøfferne hvile på et spækbræt inden servering, gerne 10 minutter.
Lad løgene dryppe af i en sigte og gem smørret til at hælde i saucen.
Hæld oksebouillon på panden fra hakkebøfferne, og kog hurtigt op.
Tilsæt piskefløden, smør fra løgene og kog igennem ved god varme til saucen tykner. Smag til med salt og peber.
Hæld vandet fra kartoflerne og drys med salt.
Server hakkebøffen med kogte kartofler, bløde løg og pande sauce, og garniture efter ønske.
Video
Noter
En hakkebøf er gennemstegt når den rammer 75 grader, men så er den altså også well done. Jeg vil skyde på at vi herhjemme steger dem til en kernetemperatur på 57 grader, og lader dem trække færdigt i 10 min.