Opskrift på mættende boller med græskar og skyr.Opskriften giver cirka 18 stk
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Bløde boller, Grove boller, Græskar
Samlet tid 3 timertimer
Servings 18stk
Calories 180kcal
Ingredienser
450ghokkaido grækar
3dllunken vand
25ggær
1æg
100gskyr
2tskhonning
525ghvedemel
200gfuldkornshvede eller lignende
1 1/2tsk salt
50gsmør, i tern - stuetemperatur
Lidt olie
Sammenpisket æg til pensling
Sådan gør du
Skær squashen I store tern, vend det med en smule olie, og bag det i en forvarmet ovn ved 200 grader i cirka. 25-30 minutter - eller til de er helt møre.
Hæld det bagte græskar i en minihakker eller lignende, og blend til en fin pure. Tilsæt evt. en smule vand hvis der er behov for det, men ikke meget - den må ikke blive tynd.Mål af så du har 200 gram - det burde passe ok med den mængde der er bagt.
Opløg gæren i det lune vand, og tilsæt derefter hokkaido pure, æg, skyr og honning. Rør det let sammen.
Bland begge typer mel med salt, og tilsæt det lidt af gangen, og rør nu dejen, gerne på maskine, til alt melet er rørt ind i dejen.
Tilsæt derefter smørret, og lad dejen ælte til den slipper kanterne - det tager gerne 10 minutter ved god høj hastighed.Prøv ikke at tilsætte mere mel, den skal nok samle sig.
Smør dine hænder og bordpladen med en smule olie, tag dejen ud af røreskålen og spænd den op.
Smør også hæveskålen med lidt olie, g læg dejen tilbage heri. Dæk med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i cirka 1 1/2 time.
Tag dejen ud på køkkenbordet, og del den i 18 lige store stykker på cirka. 75-80 gram stykket.
Smør hænderne med lidt olie, spænd hver dejklump op ved at folde bunden ind over hinanden, og tril derefter bollerne runde.
Lad dem efterhæve tilsættes i cirka 30 minutter. Jeg fordeler dem på 2 bageplader og bager én ad gagen. Du kan også placere dem tættere så de vokser sammen på en enkelt bageplade.
Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i en forvarmet ovn ved 225 grader, almindelig varme, i cirka 10-12 minutter.
Lad bollerne køle af inde de pakkes i en tæt lukket pose.