Opskrift på den lækreste thai curry med mørbrad af gris, rød karry og kokosmælk.
Ret Hovedret
Køkken Asien, Thai
Nøgleord Karryretter, Rød karry
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 650kcal
Ingredienser
1mørbrad af gris
1løg, skåret i kvarte
4fedhvidløg, finthakket
2spskfrisk ingefær, finthakket
2-3spskrød karrypasta
3spsktomatkoncentrat
2dskokosmælk á 400 ml
1-2peberfrugter, skåret i tern
100gsukkerærter, halveret
1dsbabymajs, skåret i skiver
6stilkebasilikum, bladene heraf
2tskfiskesauce
1lime, saften heraf
Evt. frisk chili
Salt og friskkværnet peber
Olie
Ris eller nudler til servering
Sådan gør du
Puds mørbraden og skær den ud i tynde skiver.
Varm en pande op med en sjat olie, og steg mørbraden hurtigt af - krydr med salt og friskkværnet peber.Læg mørbraden til side.
På samme pande steges løg, hvidløg og ingefær i et par minutter. Tilsæt mere olie hvis der er behov for det.Tilsæt også chili hvis du ønsker retten spicy.
Tilsæt karrypasta og tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.
Tilsæt peberfrugt, sukkerærter og majs - hæld kødet tilbage på panden og rør det sammen.
Hæld kokosmælken ved, og lad retten småsimre i cirka 5 minutter.
Tilsæt fiskesauce og smagt til med friskpresset limesaft, salt og friskkværnet peber.Mangler du sødme? Så tilsæt en smule farin eller sukker.
Vend til sidst basilikumbladene i retten, og server med kogte ris eller nudler.