Opskrift på fudgy browie a la Dubai chokolade - Dubai chokoladekage med pistacieis
Ret Dessert, Kage
Køkken Amerikansk, Arabisk
Nøgleord Bradepandekage, Dubai chokolade
Samlet tid 1 timetime20 minutterminutter
Servings 16stykker
Calories 486kcal
Ingredienser
160gsmør
1/4dlsmagsneutral olie
180gmørk chokolade 55%, knapper eller grofthakket
280gsukker
4æg
80ghvedemel
20gusødet kakaopulver
1 1/2tskvaniljesukker
1/2tsksalt
1/4tskbagepulver
80gmørk chokolade 55%, knapper eller grofthakket
Sprød pistacie
160gristet kadayif*
200gpistaciecreme
Chokoladeganache
1dlpiskefløde
25gsmør
2spskglykosesirup
200gmælkechokolade, knapper eller grofthakket
Til servering
Pistacie flødeis
Hakkede usaltede pistacienødder
Evt. guldflager
Sådan gør du
Smelt smør og olie i en gryde. Sluk for blusset og rør de 180 gram chokolade ud heri, til det er helt smeltet. Sæt det til side og lad det køle let af - uden det sætter sig.
Piske imens æg og sukker til det skummer let. Kun et par minutter - det skal ikke blive til en æggesnaps.Rør smør og chokolade blandingenheri til du har en ensartet creme.
Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem i cremen, og rør det hele godt og hurtigt sammen, og vend til sidst de 80 gram chokoladeknapper i dejen.
Beklæd en bageform på ca. 24x24 centimeter med bagepapir, og hæld dejen heri.
Bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig varme (over og undervarme), i ca. 25 minutter. Kagen skal være fudgy og må ikke få for længe i ovnen - så tjek midten af kagen efter ca. 25 minutter med en kødnål eller lignende. Der skal hænge lidt dej i - så er den perfekt.
Lad kagen køle af i formen, inden den toppes med pistacie og ganache.
Sprød pistacie
Rør kadayif og pistaciecremen sammen. Er din pistaciecreme meget fast, kan du lige lune den i mikroovnen et øjeblik eller sætte glasset i lidt varmt vand - så er den nemmere at røre ud.*Kan du ikke finde ristet kadayif, kan du selv stege det på panden først. Skær det ud i mindre stykker og steg det gyldent i en smule smør på en pande.
Fordel toppingen i et jævnt lag på kagen, og sørg for at komme helt ud til kanterne.
Chokoladeganache
Varm fløde, smør og glukosesirup i en kasserollen, til det lige akkurat bobler en smule i siderne. Rør undervejs.
Fjern gryden fra blusset og rør chokoladen ud i fløden til du har en helt glat ganache.
Hæld gamachen over kagen, og fordel den i et jævnt lag. Pynt evt. med en smule guldflager eller hakket pistacie.
Servering
Tag kagen ud af køleskabet minimum 30 minutter inden servering.
Skær kagen i passende stykker og server med et drys hakkede pistacienødder og en kugle pistacieis.