Opskrift på snasket og fundgy Dubai chokoladekage - Dubai brownie.
Ret Dessert, Kage
Køkken Arabisk
Nøgleord Bradepandekage, Dubai chokolade
Samlet tid 1 timetime
Servings 16stykker
Calories 487kcal
Ingredienser
160gsmør
1/4dlsmagsneutral olie
180gmørk chokolade 55%, knapper eller grofthakket
280gsukker
4æg
80ghvedemel
20gusødet kakaopulver
1 1/2tskvaniljesukker
1/2 tsksalt
1/4tskbagepulver
80gmørk chokolade 55%, knapper eller grofthakket
Kadayif og pistacie
160gristet kadayif*
200gpistaciecreme
Mælke chokoladeganache
1dlpiskefløde
25gsmør
2spskglykosesirup
200gmælkechokolade
Derudover
Evt. guldflager
eller hakkede usaltede pistacienødder
Sådan gør du
Smelt smør og olie i en gryde. Sluk for blusset og rør de 180 gram chokolade i, til det er smeltet. Sæt det til side og lad det køle let af – uden det sætter sig.
Piske æg og sukker til det skummer let. Ikke mere end et par minutter – det skal ikke blive til en æggesnaps.Rør smør og chokolade blandingen heri til du har en ensartet creme.
Bland alle de tørre ingredienser og sigt dem i cremen, og rør det hele godt og hurtigt sammen, og vend til sidst de 80 gram chokoladeknapper i dejen.
Beklæd en bageform på ca. 24×24 centimeter med bagepapir, og hæld dejen heri.
Bag kagen i midten af en forvarmet ovn ved 175 grader, almindelig varme (over og undervarme), i ca. 25 minutter. Tjek midten af kagen efter ca. 25 minutter med en kødnål eller lignende. Der skal hænge lidt dej i – så er den perfekt.
Lad kagen køle af imens toppingen laves.
Kadayif og pistacie
Rør kadayif og pistaciecremen sammen. Lun evt. din pistaciecreme i mikroovnen eller i en skål med varmt vand, hvis den er meget fast – så er den nemmere at røre ud.*Kan du ikke finde ristet kadayif, kan du selv stege det på panden først. Skær det ud i mindre stykker og steg det gyldent i en smule smør på en pande.
Fordel toppingen i et jævnt lag på kagen, og sørg for at komme helt ud til kanterne.
Mælke chokoladeganache
Varm fløde, smør og glukosesirup i en kasserollen, til det lige akkurat bobler en smule i siderne. Rør undervejs.
Fjern gryden fra blusset og rør chokoladen ud i fløden til du har en helt glat ganache.
Hæld gamachen over kagen, og fordel den i et jævnt lag. Pynt evt. med en smule guldflager eller hakket pistacie.
Opbevar kagen på køl, men tag den ud minimum 30 minutter inden den skal serveres.