Opskrift på nem og lækker pasta med røget laks, spinat, mascarpone og citron.
Ret Forret, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Nem pasta, Sommer mad
Forb. tid 5 minutterminutter
Tilb. tid 15 minutterminutter
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
400-500gpasta
200grøget laks, - det skal meget gerne være et stykke
1løg, finthakket
2fedhvidløg, revet eller presset
350gfrisk spinat
1håndfuldfrisk basilikum
200gmascarpone
50gparmesan, fintrevet
1-2dlpastavand
1citron, fintrevet skal og saft
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Skær laksen i tern på ca. 1x1 cm.Bruger du laks i skiver skal disse skæres i strimler, - vær opmærksom på at de let går i stykker, så vend dem forsigtigt i pastaen når du når dertil.
Varm en gryde med vand og salt, og kog pastaen al dente som beskrevet på pakken.
I mellemtiden varmer du en smule olie på en pande og steger løg og hvidløg klare i et par minutter.
Tilsæt mascarpone og lad den smelte, og rør parmesanen ud heri.
Hæld derefter spinat og basilikum over sammen med en dl af kogevandet fra pastaen (også selvom denne ikke er færdigkogt), og vend det hele godt sammen til spinaten falder sammen.
Når pastaen mangler et par minutter hældes laksen i saucen, vend det godt rundt så det hele bliver varmet igennem.
Dræn pastaen for væde og vend den straks i saucen, - husk at gemme en smule ekstra pastavand, hvis konsistensen skal justeres yderligere.
Sluk for blusset og tilsæt halvdelen af citronskallen (resten bruges til toppen), og smag til med citronsaft og evt. mere salt og peber.
Server pastaen toppet med den sidste citronskal og masser af friskkværnet peber.