Opskrift på lækre brændte mandler med kanel der hører sig julen til
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
200g
mandler
180g
rørsukker
4spsk
vand
2tsk
kanel
Sådan gør du
Hæld alle ingredienserne på en panden og varm den langsomt op, - rør i mandlerne undervejs.
Lad mandlerne stå ved middel varme, rør hele tiden undervejs.
Sukkeret vil først smelte for derefter at blive tørt igen, det er helt korrekt, og man skal blot fortsætte med at røre.
Når sukkeret er krystalliseret igen vil det så småt begynde at sætte sig fast om mandlerne.
Lad dem stå ved middel varme under konstant omrøring, og vent på at sukkeret smelter let omkring mandlerne, vend dem hurtigt, så den smeltede sukker bliver fordelt på mandlerne. Det er kun lige overfladen der skal smelte, ellers bliver de alt for hårde.
Fordel derefter mandlerne på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt sf inden de hældes på et glas eller en anden lufttæt beholder.