Opskrift på en lækker spansk tapasret, Albondigas - Spanske kødboller i tomatsauce.6-8 personer - alt efter om det serveres som tapas eller en hovedret med f.eks. brød og en salat.Ca. 30 kødboller.
Ret Frokost, Hovedret, Snack, Tilbehør
Køkken Spansk
Nøgleord Kødboller, Tapas
Samlet tid 1 timetime
Servings 8personer
Calories 326kcal
Ingredienser
Kødboller
2skiverhvidt brød, i tern - unden skorper
1/4dlmælk
450ghakket oksekød
450ghakket gris
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
2æg
1tskspidskommen
1håndfuldpersille, finthakker
Hvedemel
Salt og friskkværnet peber
Olie
Tomatsauce
1løg, fint hakket
3fedhvidløg, finthakket
3spsktomatkoncentrat
1/2-1tskrøgt paprika
1dlrødvin
2dshakkede tomater
1laurbærblad
1nipsukker
Salt og friskkværnet peber
Olie
Til servering
Hakket persille
Flute eller andet brød
Stegte kartofler eller en grov salat
Sådan gør du
Kødboller
Udblød brødet i mælken.
Hæld begge slags fars i en skål sammen med løg, hvidløg, udblødt brød, æg, spidskommen og persille. Krydr med rigeligt salt og friskkværnet peber.
Rør farsen godt sammen, gerne med en håndmixer - sørg for at det er rørt godt sammen.
Del farsen i små klumper på ca. 40 gram stykket og tril dem til kødboller. Vend dem derefter i hvedemel.
Varm en dyb pande op med en god sjat olie, og steg kødbollerne gyldne ved middel varme. De skal kun brunes - de tilberedes færdig i saucen.Læg kødbollerne til side på en tallerken.
Tomatsauce
På samme pande tilberedes saucen. Steg løg og hvidløg til løgene er klare, og tilsæt derefter tomatkoncentrat og røget paprika. Varm igennem et øjeblik.
Hæld rødvinen over, og lad den koge ind et øjeblik, og hæld derefter de hakkede tomater og laurbærbladet ved. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Hæld kødbollerne tilbage i saucen, og lad saucen simre ved svag til middel varme i ca. 15-20 minutter - eller til kødbollerne er tilberedt, og saucen er tyknet en smule.
Smag til med en smule sukker, salt og friskkværnet peber - og server med f.eks. brød, stegte kartofler eller en grov salat.