Opskrift på den lækreste åbne lasagne med salsiccia og cremet mascarponesauce.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Åben lasagne, Nem pasta
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 790kcal
Ingredienser
Ostesauce
250gmascarpone (eller fløde)
75gparmesan, fintrevet
Muskatnød
Citronsaft
Salt og friskkværnet peber
Fyld
300gsalsiccia, farsen
3fedhvidløg, finthakket
1squash, halveret og i skiver
12grønne asparges, skåret i mindre stykker
8stilke basilikum, bladene heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Derudover
12lasagneplader
1håndfuldrucola
Sådan gør du
Saucen
Varm mascarponen op i en gryde og smelt osten heri.
Smag til med muskatnød, lidt citron, salt og friskkværnet peber, og lad saucen stå ved svag varme imens resten tilberedes.
Fyld og pasta
Varm en pande op, og steg salsiccia farsen godt af i en sjat olie. Er din salsiccia med skind, fjerner du skindet og maser kødet ud i mindre stykker.
Tilsæt hvidløg og steg med i et par minutter, og læg derefter kødet til side på en tallerken.
På samme pande tilsættes squash, som steges et par minutter ved god høj varme. De må gerne brune lidt.
Tilsæt asparges stykkerne og steg dem med et minuts tid, og hæld kødet tilbage på panden sammen med friske basilikumblade og varm igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Kog samtidig lasagnepladerne i rigeligt saltet vand til de er møre. Dræn dem for væde, og vend dem med en smule olie så de ikke klæber sammen.
Anretning
Læg lidt fyld i bunden af 4 dybe tallerkener og top med en lasagneplade. Fordel igen et lag fyld på toppen af pastaen og fordel et par spiseskefulde sauce herover. Fortsæt de næste lag - pasta, fyld, sauce, til du har 3 lag.
Flut lasagnen af med en smule fyld på toppen, lidt sauce og frisk rucola.