Rens svinekæberne fri for urenheder og sener. *Lad gerne den store hinde på den ene side af svinekæberne sidde. På den måde holder de en flottere form, – og hinden forsvinder under tilberedningen.
Smelt smør og olie i en gryde ved middel varme, og brun svinekæberne godt af. Krydr med rigeligt peber og en smule salt. *Pas på ikke at salte for meget, - saucen koger ind med bouillon og kan hurtigt blive for salt.
Tag svinekæberne op, og svits løg og hvidløg af et par minutter.
Drys melet over, vend det godt sammen, og hæld derefter hvidvinen ved.
Lad hvidvinen koge ind i ca. 5 minutter, læg svinekæberne tilbage i gryden, og tilsæt derefter rosmarin og bouillonen, og lad svinekæberne simre i ca. 2 1/2-3 timer, under låg.*Imens kan du forberede grøntsagerne.
Skræl gulerødderne og skær bunden af de grønne asparges, - skær begge dele i mundrette bidder.
Rens kartoflerne fri for urenheder, - lad gerne skrællen blive på.*Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og evt. pille dem efter kogning. Du kan også spiser dem med skræl på, eller skrælle dem inden kogning, – det er op til dig.
Når der er 1/2 time tilbage af tilberednings tiden sætter du kartoflerne over.Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Ved at tilberede dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer naturligvis an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.
Hæld fløde og gulerødderne ned til svinekæberne, og lad dem simre med i ca. 20 minutter.
Hæld derefter de grønne asparges og ærterne ved, og lad dem simre med i 3-5. minutter.
Smag saucen til med salt og peber, - og server retten med de kogte kartofler og evt. et drys frisk persille og friskkværnet peber på toppen.Smag evt. også til med en smule friskpresset citronsaft, - det givet en skøn friskhed til saucen.