Opskrift på nem lun pastasalat med masser af grøntsager, soltørrede tomater og parmesan.
Ret Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk, Italiensk
Nøgleord Grill tilbehør, Pastasalat
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Lun pastasalat
250gpasta (ukogt vægt)
200gbrune champignon, skåret i skiver
150gharicots verts, friske eller fra frost
1rød peber, skåret i skiver
1løg, skåret i skiver
1/2squash, skåret i skiver
2håndfulderucola
25gparmesan, fintrevet
Olie
Salt og peber
Marinade
80gsoltørrede tomater
1/2dlolie fra de soltørrede tomater
2fedhvidløg
1håndfuldbasilikumblade, ca. 5 stilke - hakket
1håndfuldpersille, finthakket
Salt og peber
Sådan gør du
Kog pastaen som anvist på pakken og skyl det derefter i rigeligt koldt vand til det er kølet helt af, - lad den dræne i en sigte.*Du kan også sagtens bruge en rest kogt pasta, hvis du har det liggende.
Bland imens ingredienserne til marinaden, - olie, basilikum, persille, hvidløg og soltørrede tomater, - smag til med salt og peber og stil til side.
Overhæld haricots verts med kogende vand og lad dem stå i 3-4 minutter, - og dræn dem derefter for væde.
Varm en smule olie på en pande, og steg champignon skiverne af ved høj varme. De skal være lækre brunede og have smidt alt væden.
Tilsæt løgene og steg dem med et par minutter, og tilsæt derefter haricots verts, squash, peberfrugt og halvdelen af marinaden.
Steg det hele igennem i ca. 4-5 minutter, - og krydr med en smule salt og peber.
Hæld pastaen over sammen med parmesan og den sidste del af marinaden. Vend det godt sammen.
Vend rucolaen i pastasalaten, smag til med salt og peber, og server salaten lun