1/2broccoli eller 8 aspargesbroccoli - delt i små buketter
1rød peber, skåret i strimler
2dskokosmælk (ikke light)
2-3spskrød karrypasta
3spsktomatkoncentrat
1lime, saften heraf
1 1/2tskfiskesauce
Olie
Salt og peber
Kogte ris til servering
Evt. fintsnittede forårsløg til servering
Sådan gør du
Fjern evt. ben fra laksefileterne, og krydr med salt og peber.
Varm lidt olie på en pande, og steg laksefileterne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Læg dem til side på en tallerken og dæk dem løst med folie.Har laksen skind på, så starter med at stege kød siden. Pres evt. med en palet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot "stegeskorpe". Vend derefter stykkerne og lad dem stege 3 minutter på skindside.
Tør panden over med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og steg løg, hvidløg og ingefær af et par minutter.*Ønsker du retten færdig hurtigere kan du blot bruge to pander, og stege laksen på en og tilberede saucen på en anden.
Tilsæt tomatkoncentrat og karrypasta, og varm det med et par minutter, og tilsæt derefter peberfrugt, sukkerærter og broccoli og steg med i 4 minutter.
Hæld kokosmælken over og lad retten simre i 10-15 min.*Kog risene imens.
Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber. *Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule vand efter behov, – men den skal være lækker cremet
Fjern skindet fra laksestykkerne og læg dem i saucen.*du kan undlade dette step hvis du ikke sætter panden på bordet.
Server med ris og et drys grønt, - evt. hakkede peanuts eller cashewnødder.