Creme fraiche, lime og evt. lidt finthakket grønt til toppen
Evt. en lille dåse majs - kan undlades
Sådan gør du
Skyl risene grundigt og lad dem dræne i en sigte.
Varm en god sjat olie i en dyb pande og brun kødet godt af, - krydr med salt og peber.
Tilsæt løg, peberfrugt, forårsløg og hvidløg og lad det varme med til løgene er klare.
Tilsæt jalapenos og mexicansk krydderi, og lad det stege med et minuts tid.
Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem og hæld derefter tomaterne, ris og bouillon over - start med. 5 dl bouillon.
Lad retten simre ved svag til middel varme, og rør jævnligt. Tilsæt mere bouillon løbende, retten skal ikke være våd, men der skal være nok til at risene bliver tilberedt. 3 minutter inden risene er færdige røres kidney bønnerne i.
Når risene er møre slukkes for blusset, og osten vendes i retten.
Smag til med salt og peber, og top risretten med iskold creme fraiche, lime og evt. lidt finthakket grønt - persille eller koriander.Server evt. med en skål sprøde tortillachips ved siden af.