Opskrift på lækre luftige snurrer med ost og et strejf af chili.Denne opskrift giver 12-14 snurrer.
Ret Brød, Tilbehør
Køkken Dansk, Gourministeriet
Samlet tid 3 timertimer30 minutterminutter
Servings 12Personer
Author Dianna
Ingredienser
Dej
25g
gær
2dl
lunken danskvand
1
æg
50g
blødt smør
400g
hvedemel
1spsk
sukker
1tsk
salt
Lidt olie
1
sammenpisket æg til pensling
Fyld
100g
revet mozzarella
100g
revet cheddar
1/4tsk
chiliflager, alt efter styrke
Sådan gør du
Opløs gæren i den lune danskvand, - tilsæt æg og sukker og rør det let sammen.
Tilsæt saltet sammen med lidt hvedemel, og rør derefter melet i lidt ad gange, til alt melet er brugt og samlet i dejen.
Tilsæt smør i små klumper og ælt dejen godt igennem, gerne på maskine, til den slipper kanterne, - det tager ca. 5-8 min. ved middel hastighed.
Smør hænderne med lidt olie, tage dejen ud og spænd den let op ved at folde den ind under hinanden. Smør også hæve skålen med lidt olie, læg dejen tilbage heri, beklæd skålen med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i et par timer.
Tag dejen ud af skålen, drys en smule mel på bordet, og træk forsigtigt dejen ud i en lille firkant. Rul dejen til et rektangel på ca. 1/2 cm i tykkelsen.
Drys den ene halvdel af rektanglet med revet mozzarella, cheddar og en smule chili. Det skal helt ud til kanterne, så alle snurrer får godt med fyld.
Fold dejen på midten, på den smalle led, så du ender op med et mere eller mindre kvadratisk stykke, - mas det let sammen, - og rul evt. kagerullen over et par gange for at mase osten let ind i dejen.
Skær dejen ud i 12-14 strimler på ca. 1 1/2 cm i bredden, - det gøres nemmest med en pizzaskærer.
Rul strimlerne en ad gangen, så den ligesom danner en krølle. Tag derefter strimlen op i hånden og sno den rundt om fingrene og put enden ind i midten og tryk den godt ned så ikke snurren åbner sig under bagning.
Placer snurrerne på en bageplade, beklædt med bagepapir, med enderne nedad. Lad dem efterhæve i ca. 30 min. med et klæde over.
Pensl snurrerne med sammenpisket æg og bage dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig oven, i ca. 12-14 min. Jeg bager altid én plade ad gangen i almindelig ovn, - du kan også bage 2 plader ad gangen ved varmluft 180 grader.
Lad dem køle på en rist inden de pakkes i en lufttæt beholder eller pose.