Opskrift på syltede peberfrugter med chili
Denne portion giver et stort sylteglas
Køkken Gourministeriet
Samlet tid 30 minutterminutter
Author Dianna
Ingredienser
6
peberfrugter, grøn, gul og rød
1pk
frisk chilimix - finthakkede (renset for de fleste kerner hvis man ikke ønsker lagen sine syltede peberfrugter for stærke)
1/2kg
sukker
175
ml rødvinseddike
1/2tsk
ager ager*
Atemon til at skylle sylteglas
Sådan gør du
Fjern kernerne fra peberfrugterne og skær dem ud i mindre stykker
Hak chili ud i mindre stykker og tilføj disse efter ønsket styrke, undlad evt. kernerne.
Bring rødvinseddike, sukker, peberfrugt og chili i kog, og lad det simre ved middel varm i ca. 20 min, - rør flere gange undervejs.
Sluk for varmen og tilsæt melatin/ager ager og rør det godt ind i massen. Tænd op for varmen igen og lad massen komme op og koge.
Hæld massen på et sylteglas der er skyllet i atemon og sæt på køl.
Video
Noter
* Tilsæt efter ønsket konsistens, - personligt synes jeg ikke lagen må blive for gele agtig. Jeg bruger ca. 1/2 tsk ager ager til denne portion, vær dog opmærksom på at lagen først tyknes når denne er afkølet.Habanero chili som oftest er med i en chilimix er meget stærk, så tilsæt efter ønsket styrke.
Jeg fjerner oftest de fleste kerner fra chilierne, det gør dem trods alt noget mildere, - men den må godt prikke lidt på tungen for at opveje det søde.