Lidt olivenolie + ekstra salt til pensling/drys inden ovn
2spsk
persille, finthakket
Sprøde tortilla chips
1pk
hvede tortilla
2l
rapsolie
Lidt salt
Sådan gør du
Baba Ganoush
Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
Halver auberginerne og smør dem med lidt olivenolie og et drys salt på skærefladen.
Placer dem med på en bageplade beklædt med bagepapir, med skærefladen nedad og bag dem i ca. 30-40 min. og lad dem derefter køle let af i 5 min. på bagepladen.
Skrab frugtkødet ud af hver skal, og lad det dryppe af i en sigte i 5-10 min. Hjælp gerne lidt på vej ved at røre let med en ske.
Hæld frugtkødet op i en blender og tilsæt de andre ingredienser og blend til massen er fin og glat og smag til.
Hæld i en skål og sæt på køl, gerne et par timer inden servering.
Sprøde tortilla chips
Skær tortillaerne ud i 8 lige store trekanter.
Varm olien i en gryde til den når en temperatur på 160-180 grader.
Læg 6-8 trekanter (alt efter grydens størrelse) ned og friterer i et par minuter til de er gyldne og puffede op, - vend en gang undervej med en lang mad pincet.
Tag dem op og lad dem suge på et godt lag køkkenrulle, evt. på en bageplade hvor der er rigeligt plads.
Drys med lidt salt undervejs.
Anret din Baba Ganoush med lidt olivenolie, et drys persille og evt. ristede pinjekerner på toppen og server med de sprøde tortilla chips.
Video
Noter
Opbevar chipsene i en lufttæt beholder, så kan de sagtens holde sig lækre sprøde i en uges tid, men så længe får de sjældent lov at stå.