Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Udskriv
Koldthævet surdejsbrød
Opskrift på de lækreste koldthævede surdejsbrød
Forfatter
Dianna
Ingredienser
400
g
hvedemel
150
g
manitoba
1
dl
tynd surdej, biga
4
dl
koldt vand
10
g
gær
10
g
salt
Sådan gør du
Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter surdej og salt.
Tilsæt melet lidt ad gangen og rør dejen godt på røremaskine til den samler sig og slipper kanterne, - ca. 8-10 min.
Drys hævekurven med lidt mel og hæld dejen deri. Dæk den med et fugtigt klæde og lad den hæve på køl natten over.
Tag dejen ud af køleskabet og vend den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad den hvile en times tid inden den bages.
Bag brødet i ca. 30 min. ved 230 grader, - gerne dampprogram. Brødet skal have en kerne temperatur på 98 garder.
Video