Opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Ingredienser

  • Krebinetter
  • 600-800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
  • 2 mellemstore kartoflerl, kogt
  • 1 æg, sammenpisket
  • 2 dl rasp
  • Salt og peber
  • Smør og raps olie til stegning
  • Bagte rødbeder
  • 1 kg friske rødbeder, skrællede og skåret i både
  • Frisk timian
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Stuvede ærter og gulerødder
  • 400 g kogte kartofler
  • 3 dl kogevand fra kartoflerne
  • 250 g gulerødder i små tern, forkogt i ca. 4 min.
  • 250 g ærter, overhældt med kogende vand og drænet for væde
  • 1 1/2 - 2 dl piskefløde
  • 1/2 boullionterning, grøntsags eller kylling
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • Salt
  • Hvid peber

Fremgangsmåde

1

Krebinetter Mos kartoflerne og bland det godt sammen med svinekødet.

2

Form til 4 lige store bøffer og vend dem i sammenpisket æg og derefter i raspen blandet med salt og peber.

3

Lad dem hvile et øjeblik.

4

Varm smørret og olie på en pande og steg krebinetterne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegt, - ca. 8 min, på hver side. Vi stiller komfuret på 5 ud af 9, - ved at stege dem ved svag varme holder de sig godt saftige.

5

Bagte rødbeder Vend rødbederne i lidt olivenolie og krydr med salt, peber og frisk timian.

6

Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min.

7

Saucen Hæld kogevand, piskefløde, boullionterning og kartofler i en gryde og kog det op. Blend massen så den bliver helt glat og hæld tilbage i gryden, - smag til med salt, peber og citron og lad saucen små simre i 10 min.

8

Tilføj gulerødder og ærter og varm saucen igennem. Server straks med de varme krebinetter og bagte rødbeder.

En skøn klassisk dansk ret man bare aldrig bliver træt af. Krebinetter kan serveres med et hav af tilbehør, men denne her omgang krebinetter serveret med stuvede ærter og gulerødder ligger altså helt i toppen over favoritter herhjemme.

Opskrift på krebinetter med suvede ærter og gulerøder
Krebinetter med suvede ærter og gulerøder
Opskrift på krebinetter med stuvede ærter og gulerødder
En ægte dansk klassiker, – krebinetter med stuvede ærter og gulerødder.

Kommentarer

  1. Hanne K

    Hej
    Skal der ikke ærter og gulerødder i den stuvning? I stedet for kartofler 😉
    – Det er en af familiens livretter 🙂

    • Hej Hanne
      Du har helt ret, – tak for at gøre opmærksom på manglen, det er hermed rettet:)
      Kartoflerne skal dog bruges da de jævner saucen, da vi laver den uden opbagning. Det giver en fantastisk lækker blød og cremet sauce:)
      Mange hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.