Lækre karbonader/krebinetter serveret med bagte rødbeder og stuvede ærter og gulerødder.
En skøn dansk “mormor-ret” som man aldrig bliver træt af, og som hitter hos både børn og voksne.
Karbonader med bagte rødbeder, stuvede ærter og gulerødder
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Krebinetter
- 800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk
- 2 mellemstore kartofler, kogt
- 1
æg, sammenpisket
- 2 dl
rasp
-
Salt og peber
-
Smør og raps olie til stegning
Bagte rødbeder
- 1 kg
friske rødbeder, skrællede og skåret i både
-
Frisk timian
-
Salt og peber
-
Olivenolie
Stuvede ærter og gulerødder
- 400 g
kogte kartofler
- 3 dl
kogevand fra kartoflerne
- 250 g
gulerødder i små tern, forkogt i ca. 4 min.
- 250 g
ærter, overhældt med kogende vand og drænet for væde
- 1 1/2 dl
piskefløde
- 1/2
boullionterning, grøntsags eller kylling
- 1 spsk
citronsaft
-
Salt
-
Hvid peber
Sådan gør du
Krebinetter
- Mos kartoflerne og bland det godt sammen med svinekødet.
- Form til 4 lige store bøffer og vend dem i sammenpisket æg og derefter i raspen blandet med salt og peber. Lad dem hvile et øjeblik.
- Varm smør og olie på en pande og steg krebinetterne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegt, - ca. 8 min, på hver side. Vi stiller komfuret på 5 ud af 9, - ved at stege dem ved svag varme holder de sig godt saftige.
Bagte rødbeder
- Vend rødbederne i lidt olivenolie og krydr med salt, peber og frisk timian.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min.
Saucen
- Hæld kogevand, piskefløde, boullionterning og kartofler i en gryde og kog det op. Blend massen så den bliver helt glat og hæld tilbage i gryden, - smag til med salt, peber og citron og lad saucen små simre i 10 min.
- Tilføj gulerødder og ærter og varm saucen igennem. Server straks med de varme krebinetter og bagte rødbeder.
Hej
Skal der ikke ærter og gulerødder i den stuvning? I stedet for kartofler 😉
– Det er en af familiens livretter 🙂
Hej Hanne
Du har helt ret, – tak for at gøre opmærksom på manglen, det er hermed rettet:)
Kartoflerne skal dog bruges da de jævner saucen, da vi laver den uden opbagning. Det giver en fantastisk lækker blød og cremet sauce:)
Mange hilsner
Dianna
Elsker den, det vores to go to ret
Hej Martin
Eeeej hvor fedt altså, – tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna