Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Lækre klassiske krebinetter serveret med bagte rødbeder og stuvede ærter og gulerødder.
En skøn dansk ret man aldrig bliver træt af, og som både hitter hos børn og voksne.
De bagte rødbeder kan sagtens undlades, ligesom de kan udskiftes med stegte eller kogte kartofler hvis man er mere til det.

Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder

Krebinetter med stuvede ærter og gulerødder

Dianna
Opskrift på klassiske krebinetter med stuvede ærter og gulerødder.
Ingen stemmer
Samlet tid 1 t
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Krebinetter

  • 600-800 g hakket svinekød eller kalv/flæsk

  • 2 mellemstore kartoflerl, kogt

  • 1 æg, sammenpisket

  • 2 dl rasp

  • Salt og peber

  • Smør og raps olie til stegning

Bagte rødbeder

  • 1 kg friske rødbeder, skrællede og skåret i både

  • Frisk timian

  • Salt og peber

  • Olivenolie

Stuvede ærter og gulerødder

  • 400 g kogte kartofler

  • 3 dl kogevand fra kartoflerne

  • 250 g gulerødder i små tern, forkogt i ca. 4 min.

  • 250 g ærter, overhældt med kogende vand og drænet for væde

  • 1 1/2 - 2 dl piskefløde

  • 1/2 boullionterning, grøntsags eller kylling

  • 1 spsk citronsaft

  • Salt

  • Hvid peber

Sådan gør du
 

Krebinetter

  • Mos kartoflerne og bland det godt sammen med svinekødet.
  • Form til 4 lige store bøffer og vend dem i sammenpisket æg og derefter i raspen blandet med salt og peber. Lad dem hvile et øjeblik.
  • Varm smør og olie på en pande og steg krebinetterne ved middel varme til de er gyldne og gennemstegt, - ca. 8 min, på hver side. Vi stiller komfuret på 5 ud af 9, - ved at stege dem ved svag varme holder de sig godt saftige.

Bagte rødbeder

  • Vend rødbederne i lidt olivenolie og krydr med salt, peber og frisk timian.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 30 min.

Saucen

  • Hæld kogevand, piskefløde, boullionterning og kartofler i en gryde og kog det op. Blend massen så den bliver helt glat og hæld tilbage i gryden, - smag til med salt, peber og citron og lad saucen små simre i 10 min.
  • Tilføj gulerødder og ærter og varm saucen igennem. Server straks med de varme krebinetter og bagte rødbeder.

Noter

Du kan også lave en klassisk opbagt sauce, - find opskriften på en super lækker opbagt sauce her.
Tried this recipe?Let us know how it was!
Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder
Krebinetter – Opskrift med stuvede ærter og gulerødder
Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder
Krebinetter – Opskrift med stuvede ærter og gulerødder
Krebinetter - Opskrift med stuvede ærter og gulerødder
Krebinetter – Opskrift med stuvede ærter og gulerødder

Kommentarer

  1. Hanne K

    Hej
    Skal der ikke ærter og gulerødder i den stuvning? I stedet for kartofler 😉
    – Det er en af familiens livretter 🙂

    • Hej Hanne
      Du har helt ret, – tak for at gøre opmærksom på manglen, det er hermed rettet:)
      Kartoflerne skal dog bruges da de jævner saucen, da vi laver den uden opbagning. Det giver en fantastisk lækker blød og cremet sauce:)
      Mange hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*