Opskrift på koldthævede surdejsboller

De bedste koldthævede surdejsboller

De her surdejsboller er fuldstændig fantastiske, og så er de rigtig nemme at lave, – hvis du i forvejen ligger inde med en surdej.
Skorpen er sprød og lækker, og med en saftig sej kerne er de her boller bare det bedste valg, hvad end det er til morgenbordet eller som tilbehør til en lækker suppe eller lignende.
Vi har bagt disse boller på dampprogram i ovnen, det tilfører en masse fugt under bagning og giver en sprødere skorpe og sejere midte. Så har man dampprogram i sin ovn kan det klart anbefales at bruge dette under bagning.

De bedste koldthævede surdejsboller

By Jes Brinch
Tid: 24 timer

Opskrift på de lækreste koldthævede surdejsboller.
Denne opskrift giver ca. 18 boller.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 220 g ølandshvede
  • 5 1/2 dl koldt vand
  • 1 dl tynd surdej, biga
  • 7 g gær
  • 18 g salt

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i koldt vand, og tilsæt surdej.

2

Tilsæt hvedemel og rør dejen let sammen på maskine.

3

Tilsæt salt, og rør dejen videre i 10-15 min. til den slipper skålen. Det er meget vigtigt at den slipper skålen og samler sig, - før er dejen ikke klar til at hæve.

4

Dæk skålen med film og sæt den på køl i 18-24 timer.

5

Tag dejen ud af skålen og lad den hvile på et spækbræt med lidt mel, ved stuetemperatur i ca. 30 min.

6

Del dejen i 2 og form dem til 2 lange pølser ved hjælp af en dej spartel.

7

Del hvert stykke i 9 boller og læg disse på en bageplade, og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

8

Bag boller i 15-18 min i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig ovn.

9

Bollerne skal have en kernetemperatur på 99-100 grader for at være færdige.

10

Lad boller køle af på bagepladen.

Noter

Drys evt. bollerne med lidt sesam, hørfrø eller lignende.

Opskrift på koldthævede surdejsboller
De bedste koldthævede surdejsboller
Opskrift på koldthævede surdejsboller
Koldthævede surdejsboller

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.