Blinis med stenbidderrogn er højt på listen over favoritter herhjemme, det er så frisk og lækkert og blinis er ultra nemme at lave selv.
Blinis er en perfekt lille appatizer, og kan toppes med præcis hvad man foretrækker, men denne klassiske variation med stenbidderrogn, cremefraiche og rødløg er bare min favorit.
Her finder du opskriften på ultra nemme smørstegte blinis med ganske få ingridienser.
Hjemmelavede blinis med stenbidderrogn
Opskrift på hjemmelavede blinis med stenbidderrogn Denne portion giver ca. 20 stk
Ingredienser
- Blinis
- 75 g boghvedemel
- 50 g hvedemel
- 2 dl sødmælk
- 1 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- Smør til stegning
- Topping
- Stenbidderrogn
- Cremefraiche 38 %
- Finthakket rødløg
- Friske dild kviste
Fremgangsmåde
Bland alle ingredienser til dine blinis i en skål og rør dejen godt sammen.
Smelt en klat smør på panden og hæld små klatter dej på panden i den størrelse du ønsker dine blinis.
Vend dine blinis når dejen begynder at boble let på oversiden, - de skal have ca. 1 1/2 min. på hver side ved middel varme.
Anret de lune blinis med rigeligt stenbidderrogn, en klat cremefraiche, rødløg og frisk dild.
Noter
Hvis man ønsker at lave sine blinis på forhånd kan man sagtens opbevare dem på køl, og give dem en hurtig tur på panden med lidt smør inden servering.