Gourministeriet elsker julen

Jul - Inspiration til julemad og borddækning
Jul – Inspiration til julemad og borddækning

Julen er for mig den hyggeligste højtid overhovedet, og selvom julen er børnenes fest er jeg ikke blevet for gammel til at synes den er fuldstændig magisk og eventyrlig.Jeg starter allerede med at jule planlægge i november, der kribler det simpelthen i mine fingre for at få lov til at finde alle de hyggelige julestager, julelys og pynt frem.Jeg elsker at tænde op for julemusikken, stearinlys og pakke pigernes kalendergaver ind, imens jeg tænker på hvor fantastisk man selv synes julen var da man var lille, – julemanden, nisserne og ikke mindst gaverne, – det var og er ren julemagi.

Jul - Inspiration til julemad og borddækning
Jul – Inspiration til julemad og borddækning

At se hvordan pigernes øjne lyser op, når de ser at nisserne har spist kagerne de har lagt frem, julemanden har spist risengrøden, mælken der er tryllet grøn og små fodspor i melet på køkkenbordet, – det er intet mindre end fantastisk, og jeg bliver selv glad helt ind i hjertet.
Jeg er selv vokset op i et hjem hvor hele huset var fyldt med nisser, julelys og magisk julestemning. Hvor julemanden kom og spiste risengrød om natten, nisserne havde pyntet det smukkeste juletræ mens vi sov og drille nisserne havde gemt vores kalender gaver.
Det er en tid jeg tænker tilbage på med den største jule glæde, og den vil jeg også gerne give vores piger herhjemme mens de stadig tror på nisser og julemand. Pigernes værelser bugner med nisser i alle afskygninger mens jeg holder det mere enkelt i stuen og på 1. salen. Jeg er vild med alle former for julelys, smukke julestager og enkelt julepynt, – men juletræet får lov til at være som jeg husker det fra da jeg var barn, nemlig med skinnende røde, guld og sølv kugler og masser julelys.

Julebag er også en stor del af julestemningen herhjemme og ældste prinsessen elsker at hjælpe til. Vi bager småkager allerede i slut november og spæder til med ekstra portioner mod juleaften. Konfekt med marcipan og nougat bliver lavet så tæt på juleaften som muligt, så vi ikke spiser for meget af det, og der bliver bagt juleboller, lavet brændte mandler og andre julegodter.Jeg har samlet lidt billeder fra årets jule udsmykninger i vinduerne samt udendørs, som jeg synes er blevet så smukke og enkle, – lige efter min smag.Ligeledes linker jeg til alle vores skønne juleopskrifter som vi indtil videre har være igennem i år, – men hold øje, der kommer flere på løbende.

Rigtig glædelig jul.

Se vores juleopskrifter her
Se vores juleopskrifter her