Den her italienske minestronesuppe er simpelthen fantastisk, – fyldt med smag og masser af lækre grøntsager.
Man kan variere suppen i det uendelige, alt efter hvad man har liggende af grøntsager i køleskabet, – og skifte mellem forskellige rodfrugter, bønner og krydderier.
Denne version af minestrone er vores favorit, enkel men med en masse smag fra grøntsagerne og bacon.
Fantastisk minestronesuppe
Opskrift på den lækreste minestronesuppe
Ingredienser
- 200 g bacon, skåret i tern
- 2 stængler bladselleri, i små tern
- 3 gulerødder, i små tern
- 1 løg, finthakket
- 1/2 squash, uden kerner og skåret i små tern
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 3 håndfulde babyspinat
- 1 dåse kidneybønner
- 120 g pasta, jeg har brugt grove konkyliepasta
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 dåser hakkede tomater
- 7-8 dl grøntsagsbouillon
- 1-2 laurbærblade
- Salt og peber
- Olivenolie
- Hakket persille til pynt
Fremgangsmåde
Steg bacontern gyldne på en pande, og lad dem dryppe af på noget køkkenrulle.
Varm lidt olivenolie i en gryde og svits selleri, gulerødder, løg, squash og hvidløg af 3-5 minutter ved middel varme.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad denne svitse med et minuts tid.
Tilsæt hakkede tomater, laurbærblade og 6 dl bouilion, og lad retten simre i 6 min.
Tilsæt ristet bacon, kidneybønner og ukogt pasta og lad suppen stå ved middelvarme til pastaen er kogt mør.
Tilsæt yderligere bouillon undervejs, til suppen har den rette konsistens.
Smag til med salt og peber.
Sluk for suppe og vend nu de friske spinatblade i, - rør til bladene er slået sammen.
Server med et godt persilledrys på toppen.
Noter
Minestronesuppe smager også fantastisk med en lille klat creme fraiche på toppen, og en masse finthakket forårsløg.

Pingback: Ugens madplan uge 41 – Milles mad